Erik & Caxton

Med Five Star Boost hoppas vi kunna inspirera och irritera. Vi vill pusha dig att våga tro på dina styrkor, de du har inom dig. Din kapacitet. Det handlar om att tänka fritt innanför boxen. Inifrån och ut. Genom att höja din kapacitet utvecklas du, mår bättre, du lever på riktigt. Livet blir lite mer harmoniskt. Prestation bedöms av andra.
erik
Erik Ullsten
Ibland kan det vara bra att stanna upp och skriva ner en sammanfattning av var man står i livet och vad man hittills har presterat. För sin egen skull, men också för att visa potentiella arbetsgivare eller kunder. Ett cv kan ju förstås inte förmedla din personlighet och ditt sätt att vara. Det får man förmedla på andra sätt. I möten, på bild eller genom att visa vad man brinner för. 
 
Jag kan se mitt liv som en resa. Den fysiska resan tog sin början den 15:e oktober 1965 i Solna. Det är min födelsedag. Därefter bar det av norrut till Boden. Några år senare flyttade jag tillbaka till Stockholm för att studera. Det blev först tre år på ekonomisk linje på Spånga Gymnasium och sedan 15 månader militärtjänst  som kompanibefäl.
 
Så en ny resa 1992. Den här gången till USA och Florida State University (FSU) för att spela tennis och ta en Masters Degree i Investor Relations. Det resulterade i utmärkelser som All-American Athlete (FSU-Tennis) och All-American Academic (FSU). Jag blev kvar i USA och började arbeta som tenniscoach hos tränargurun Nick Bollettieri. Jag fick bland annat uppgift att ta hand om två unga lovande spelare, nämligen Anna Kournikova och Tommy Haas.
 
Efter några år återvände jag till Sverige. Jag blev utsedd till årets coach inom svensk tennis 1996. Då vände jag blad, lämnade tennisen och fokuserade på affärslivet och min roll som rådgivare. Något som visade sig vara ett klokt beslut. Jag fick ett prestigefullt uppdrag som rådgivare för US Department of Commerce och President Barack Obama och för Norska Pensjonsfond Utland. Därefter följde en rad uppdrag som rådgivare inom försäljning för många av Skandinaviens mest framgångsrika företag. 
 
Min passion i livet är affärer. Samtidigt har tennis alltid varit en stor del av mitt liv och sedan några år är jag ekonomisk och strategisk rådgivare för Sveriges bästa tennisspelare Johanna Larsson. Störst kärlek har jag dock till mina vänner och min underbara fru Camilla och våra barn Jacob och Julia.
 
 
"Erik Ullsten har tidigare skrivit den bästa säljboken. Han har också den genuina förståelsen för att människor gör affärer med människor. Alltså ligger affärsutveckling också till stor del i relationsutveckling. Läs den här boken och väx som människa."
– Mikael Mattsson organisationsutvecklare sedan slutet av 80-talet och författare.
 
"Erik är en person med drömmar där inget är omöjligt. Han vågar gå och utmana sin egen, men även andras väg. Kombinationen gör Erik till en helt unik och fantastisk person med ett hjärta av guld."
– Johanna Larsson. Sveriges bästa tennisspelare, rankad 45:a i världen (2016).
 
"Eriks positiva synsätt på livet och hans unika förmåga att se lösningar i det mesta gör honom väldigt speciell."
– Camilla Ullsten. Fru och livskamrat.
 
 
Kontakta Erik
erik@fivestarboost.se
caxton
Caxton Njuki
Det här är den snabba versionen av mitt liv och mina meriter, de stunder som jag är mest stolt över. Viljan att inspirera och vara med och bidra med bra saker fanns med mig väldigt tidigt i livet. Redan som 13-åring tog karriären fart när jag blev utsedd till kapten i Oxelösund IK:s fotbollslag. Förmodligen såg min tränare redan då de egenskaper som människor uppskattar hos mig. Parallellt med fotbollen spelade jag tennis och som 14-åring rankades jag som en av de tre främsta tennisspelarna Södermanland. 
 
Men inget tonårsliv utan skoltid och ingen skoltid utan engagemang. Så sagt och gjort, självklart anmälde jag mig till Breviksskolans elevråd i Oxelösund. Innan jag hinner gå ut nian börjar jag uppmärksammas som rappare i bandet The V.I.P´z. Det flyter på grymt bra under några år och vi får vara förband till bland andra Petter, Latin Kings, Ken och Markoolio. 
 
Men tennisen tar allt mer tid och jag utbildar mig som coach (Tennis Kurs 4 inom Svenska tennisförbundet). Därefter kommer en rad inspirerande uppdrag. Bland annat som coach för svenska tennislandslaget. Det blir landskamper, internationella tävlingar, juniorvärldstouren (junior ITF) , Nordiska Mästerskapen, EM- och VM-kval och Grand Slam-turneringar. 
 
Det här med engagemanget som bubblade redan när jag var tolv år gammal fullkomligt exploderar nu och jag får en massa fina utmärkelser. Här kommer de år för år:
2010 blir jag stolt mottagare av Årets Nyföretagare i Östra Södermanland. Samma år får jag också utmärkelsen Årets Eldsjäl. 
2011 blir jag den första nationaldagstalaren med invandrarbakgrund i Oxelösunds historia.
2012 får jag återigen ett fint bevis på mitt jobb: Årets Inspiratör.
2013 får jag äran att träffa Prins Daniel för att berätta om min livsresa från flykting till att leva min dröm i Sverige. Senare under året åker jag tillbaka till Uganda för första gången efter att jag kom till Sverige för 32 år sedan.
2014 får jag mitt största jobb som konferencier när jag var en av två huvudkonferenciers på Fitnessgalan i Globen. Under hösten blir jag uttagen till TV programmet Robinson Love Edition.
2015 blir jag utsedd till Näringslivets bästa ambassadör av Marknadsföreningen i Oxelösund och Nyköping (MINO).
2016 blir jag invald i insynsrådet i Södermanland av svenska regeringen. Jag sitter också i sex olika styrelser. Dessutom är musiken tillbaka i mitt liv. Nu är jag manager till artisten Sara Holmström och det nya bandet Fristaden.
 
Under alla dessa år har jag coachat idrottare från klubbnivå till landslag för både juniorer och seniorer i tennis och fotboll. Det har resulterat i att jag har bidragit till över 40 SM-medaljer, varav hälften är guld.
 Nu är jag här med min första bok. Förmodligen inte den sista. Många frågar hur jag hinner med. Det hoppas jag att du får svar på i boken.
 
 
”Få människor är så benägna att lyfta andra till sin maximala potential som Caxton”
– Tommy Vince, Umeå. En av Sveriges vassaste unga entreprenörer.

”Om tillstånd kunde smitta är Caxton en kraft och en energi som känns i hela rum och kropp” 
– Carla Swenson, Flens kommun.

”Jag har känt Caxton i elva år. Han var den som tog mig under sina vingar och alltid fanns när jag behövde, trots att vi bodde 40 mil ifrån varandra. Idag har vi ett mentorskap till varandra och fortfarande ett stort utbyte av erfarenheter och idéer. Caxton är en inspiratör utan dess like och en väldigt god tillgång om du tänker utveckling, identifiering och inspiration.” 
– Robert Andersson  idag professionell tennistränare i Norge.

 

Kontakta Caxton
caxton@fivestarboost.se